Ukoliko upišete naš studij Računarstva, morate biti svjesni da ćete – programirati! Svatko tko je spreman uhvatiti se u koštac s raznim programskih tehnikama, pod vodstvom vrlo kompetentnih nastavnika, koji su znanja stjecali tijekom mnogobrojnih projekata, dobrodošao je u Viroviticu.

Predznanje ne tražimo od Vas, jer ćemo u avanturu krenuti s predmetom “Osnove programiranja”. Ono što tražimo je volja, upornost i želja da radite i napredujete. Želja da obrazovanje nastavljate zbog svoje budućnosti, a ne zbog diplome koju ćete staviti na ormar kao ukras.

Dakle, programiranje će u tri godine studija biti Vaš život; s programiranjem ćete lijegati u krevet, s programiranjem ćete se buditi. Ali, ne shvaćajte to kao nešto loše :) Zašto?

Zbog toga što to znači da ćete u tri godine steći potrebna znanja da se kao stručni prvostupnik inženjer računarstva odmah pozicionirate na tržištu rada – kao član nekog postojećeg razvojnog tima, ili kao poduzetnik-početnik na tržištu ICT tehnologija koje je gotovo neograničeno i dostupno svima koji imaju znanja.

Kako za timski rad nije dovoljno poznavati samo tehnike programiranja, već on traži i određeni stupanj socijalne inteligencije, ipak nećemo samo programirati… Osim programiranja, možemo obećati i jako puno lijepih trenutaka, kroz šport, glazbu, izlaske, brucošijade, studentske večeri… Naš cilj je izgraditi cjelokupnu osobu, koja će biti spremna za život.